Welke computer?

Welke computer?


Windows, Mac, Linux?

Wat je aanschaft is afhankelijk van het gebruik aan boord: wat ga je er mee doen.
BTB adviseert om aparte computers te gebruiken voor kritische en veeleisende toepassingen. Voorbeeld: de computer waarop een tweedraad besturingsysteem draait, kun je beter niet gebruiken voor andere zaken, zoals boekhouden of e-mailen. Elektronische navigatiekaarten en stuwageprogramma’s kunnen ook maar beter op aparte machines geinstalleerd worden.

Er zijn globaal drie opties voor besturingssytemen:
OS-en klein1. computer met Windows – Microsoft OS
2. PC met een alternatief besturingssysteem, zoals Linux OS
3. Apple computer – Mac OS

De keuze  voor een systeem zal grotendeels afhangen van je vaardigheden met een computer en met bepaalde programma’s. De meeste gebruikers komen uit op een Windows PC, al is het maar omdat de meeste binnenvaarttoepassingen alleen onder Windows draaien. Apple computers kunnen  ook met Windows en Linux overweg – de hardware kan dit zonder meer aan. Met virtualisatie-technieken kun je zelfs meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op een Mac computer draaien.

Wat dit betreft zijn de mogelijkheden flink uitgebreid.
De keuze voor een bepaalde uitvoering, zoals een laptop, een handheld- of een bureaucomputer, is puur persoonlijk en hangt af van de gebruiksomstandigheden. Over al deze zaken kan BTB je nader adviseren.