Aanschafadvies

Aanschafadvies


Maatwerk

Koop een computer-op-maat bij een leverancier die gespecialiseerd is in levering aan de binnenvaart! Het is verstandig een volledig, werkend systeem aan boord te laten plaatsen. Welke computer? Overleg dit met de leverancier. Zorg voor goede anti-virus software en maak heldere afspraken over onderhoud, systeembeheer, reparaties en ondersteuning. De combinatie van hard- en software vraagt om regelmatig beheer. Nautische automatiseringsspecialisten bieden onderhoudscontracten aan.

Welke leverancier?

De keuze is beperkt als je een binnenvaartspecialist zoekt. Vraag familie en zakelijk relaties naar hun ervaringen. Bij de goede binnenvaartspecialisten zijn service en ondersteuning van ongeëvenaard hoge kwaliteit. Een eventuele meerprijs van de hardware is dan snel terugverdiend!

Bij een ‘gewoon’ computerbedrijf aan de wal?

Computers aan boord van schepen worden geschikt gemaakt voor datacommunicatie via mobiele netwerken (GSM, GPRS, UMTS etc.). Weinig aanbieders hebben afdoende ervaring met de technieken die hier bij te pas komen. De situatie aan boord van schepen is anders dan aan de wal, ook op het gebied van andere draadloze toepassingen (veel staal – ‘kooi van Faraday‘). Elektromagnetische afscherming van apparatuur is aan de orde, om maar eens een voorbeeld te noemen. Meer weten? Bel of mail even.