Systeembeheer

Systeembeheer


Updaten, upgraden backuppen

Varende ondernemers zijn geen systeembeheerders. Toch heb je al te maken met systeembeheer als je maar één computer aan boord hebt. De programma’s en de besturingssoftware moeten van tijd tot tijd bijgewerkt worden (updates) en soms moeten er vernieuwde versies van programma’s geinstalleerd worden (upgrades). Elk apparaat kan een keer kapot gaan. Dus wil je een veiligheidskopie hebben van al je belangrijke gegevens.

Waarom updaten als ik toch maar beperkt geautomatiseerd ben?

Ook al gebruik je een computer alleen voor tekstverwerken of emailen, je leeft niet op een eiland. Zakelijk gebruik van computers wil onder meer zeggen dat je gelijke tred houdt met de automatisering in de wereld om je heen. Anders komt er een moment waarop jouw computer geen informatie meer uit kan wisselen met andere computers.

Hoelang gaat een besturingssysteem mee?

Zakelijk Internetgebruik is een onmisbaar onderdeel van varend ondernemen geworden. Een plan voor het tijdig bijwerken en vervangen van hard- en software maakt dus deel uit van het langetermijn bedrijfsbeleid. Besturingssystemen van computers hebben een gemiddelde levensduur van vijf jaar. De “uiterste houdbaarheidsdatum” van de programmatuur voor toepassingen is vaak gekoppeld aan ingrijpende upgrades van een besturingssyteem, zoals een nieuwe Windows-versie. Investeringen in hard- en software zijn dus niet eenmalig, maar komen periodiek terug.

Bij BTB kun je terecht voor onafhankelijke adviezen op deze gebieden gebied. De nautische automatiseringsspecialisten bieden een oplossing op maat.