Toegang tot RIS

Toegang tot RIS


RIS bereikbaar maken -internettoegang voor schippers

Hoe faciliteer je -als beheerder- elektronisch melden en andere RIS-diensten via netwerken in havens, op ligplaatsen, werven en andere locaties?

WiFi Hotspots en draadloos internet worden in toenemende mate door beheerders, havenbedrijven en anderen aangeboden. Om misbruik en digitaal vandalisme te voorkomen, worden dergelijke diensten vaak ingeperkt. Soms kan een gebruiker alleen surfen op  Internet en zijn de mogelijkheden tot downloaden of emailen geblokkeerd. Internetservice voor binnenvaartondernemers wordt pas aantrekkelijk als de aanbieder er rekening mee houdt dat River Information Services (RIS) meer vergt dan alleen surfen over het www. Elektronisch melden (BICS/ERInet) aan de vaarwegbeheerder is een van de belangrijke RIS-toepassingen die schippers voordeel en gemak bieden.

Netwerkpoorten open zetten

Havens en andere beheerders van netwerkinfrastructuren kunnen hun (draadloze) netwerken zo inrichten, dat schippers daadwerkelijk van RIS-diensten gebruik kunnen maken. Dat kan door het openzetten van bepaalde netwerkpoorten, die op het Internet gebruikt worden om diensten aan te bieden aan gebruikers.

Deze lijst geeft een specificatie van de poorten die door diverse RIS-aanbieders gebruikt worden: pdf aanbevelingen_netwerkproviders 24/06/2009,11:36 586.27 Kb

Internetaanbieders die beperkingen opleggen aan Internet verkeer, kunnen aan de hand van de tabel in het document bepaalde poorten openstellen. Schippers kunnen dan zonder problemen op een veilige manier gebruik maken van de aangegeven RIS diensten, via de internettoegang die je ter beschikking stelt. Dit document wordt bijgehouden door BTB en zal regelmatig geüpdate worden.
De waardering voor de service die je aanbiedt zal fors toenemen! Alvast bedankt voor je medewerking.