Wifi Rijnhaven Wageningen operationeel

Wifi Rijnhaven Wageningen operationeel

BNDRotterdam, 13 maart 2014 – Sinds maart is Binnenvaartnet-WiFi in de Wageningse Rijnhaven beschikbaar. Wageningen is de volgende actieve schakel in het netwerk dat de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten geleidelijk aan uitrolt langs Nederlandse binnenvaartlokaties.

Schippers met een Binnenvaartnet-WiFi-abonnement kunnen in de Rijnhaven te Wageningen onbeperkt gebruik maken van de stabiele en breedbandige internetverbinding op deze lokatie. Wifi is als aanvulling op de mobiele 3G en 4G-netwerken ideaal voor internetbankieren of het updaten van de computersoftware aan boord. Binnenvaartnet biedt een veilig en afgeschermd netwerk voor een besloten gebruikersgroep van schippers en watergebonden bedrijven en instellingen.

Wageningen partner Binnenvaartnet

De Gemeente Wagingen onderkent het belang van de binnenvaart voor de regio en neemt als partner actief deel aan het initiatief.

Naast de haven van Wageningen is Binnenvaartnet inmiddels ook beschikbaar in de havens van Amsterdam (Houthaven), Vlissingen, Terneuzen en Werkendam. Dit aantal wordt verder uitgebreid waarbij binnenkort ook locaties in o.a. de havens van Rotterdam (Maashaven), Harlingen en Zwijndrecht worden toegevoegd.

De aanleg van de WiFi hotspots is onderdeel van Binnenvaartnet, een initiatief van de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Deze stichting is in september 2013 opgericht en heeft als doel het bieden en beheren van laagdrempelige ICT diensten voor binnenvaartschippers. De stichting is een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. Voor meer info http://www.binnenvaartnet.nl/.