WiFi in overnachtingshavens RWS

https://binnenvaartnet.nlIJzendoorn, Haaften en Lobith beschikken vanaf 19 november over WiFi van Binnenvaartnet. Hiermee worden drie belangrijke overnachtingshavens voor de binnenvaart toegevoegd aan het actieve BND-netwerk van WiFi locaties in havens en op ligplaatsen, verspreid door Nederland. Er zijn nu 14 WiFi locaties in bedrijf.

Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) verwacht met uitbreiding van de dienstverlening meer gebruikers aan te trekken. Beschikbaarheid van WiFi in deze drie Rijkswaterstaat havens maakt de WiFi-dienstverlening van BND fors aantrekkelijker. Een grote wens van veel varende gebruikers wordt hiermee vervuld.

Toevoeging van de grote overnachtingshavens van Rijkswaterstaat aan het netwerk is essentieel voor een kansrijke doorontwikkeling van het initiatief. Er zijn meer gebruikers nodig om deze laagdrempelige ICT-dienst in de lucht te houden. BND werkt immers als een coöperatie: met meer deelnemers groter voordeel voor allen.
Stabiele verbinding

https://binnenvaartnet.nlOp rustplaatsen en in overnachtingshavens is er volop gelegenheid om internet maximaal te gebruiken. Grote downloads eisen langdurig een stabielere verbinding dan tijdens de vaart vaak haalbaar is. Er is meer tijd voor updaten van bedrijfs- of systeemsoftware, internetbankieren of privégebruik, zoals skypen met de kinderen op het internaat, video-chatten en films bekijken. Zo is WiFi een effectieve en betaalbare oplossing als aanvulling op het mobiele data-abonnement.

Door geleidelijke uitbreiding van het BND-netwerk wordt het voor schippers aantrekkelijker te investeren in een externe WiFi-antenne. Immers met een speciale antenne wordt het maximale uit een WiFi-verbinding gehaald.

www.binnenvaartnet.nl