Verbeterde vaarkaarten bij RWS

Verbeterde vaarkaarten bij RWS

ENC Nijmegen kleinInland Electronic Navigational Charts (IENC’s) zijn een onmisbaar hulpmiddel voor een veilige scheepvaart. De verbeterde IENC’s van Rijkswaterstaat zijn actueler en kwalitatief hoogwaardiger waardoor zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met nog meer relevantie kenmerken beschikt.

Zo zijn in de nieuwe vaarkaarten onder andere autoafzetplaatsen, doorvaarthoogtes en permanent afgemeerde schepen te vinden. De IENC’s zijn gratis te downloaden via www.vaarweginformatie.nl.

 Afstemming met andere vaarwegbeheerders

Met collega vaarwegbeheerders heeft vooraf afstemming plaatsgevonden over de celgrenzen en de inhoud van de IENC’s. Voor de gebruiker betekent dit dat hij een uniformer en goed aansluitend vaarwegoverzicht gepresenteerd krijgt.

 Eerste kaarten nu gratis beschikbaar

Rijkswaterstaat gaat in de komende maanden in gedeeltes de nieuwe IENC’s publiceren van alle Rijksvaarwegen in Nederland van CEMT-klasse 5a en hoger (>110 m). De eerste set kaarten van de grote rivieren zijn nu gratis te downloaden via www.vaarweginformatie.nl . De verwachting is dat alle bestaande vaarkaarten de komende maanden door een nieuwe versie vervangen zullen zijn. Opmerkingen en verbeterpunten zullen daarna worden meegenomen in nieuwe versies.