Vacature: Bureau Telematica Binnenvaart zoekt per direct een Helpdesk Medewerker

Vacature: Bureau Telematica Binnenvaart zoekt per direct een Helpdesk Medewerker

Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) ondersteunt Rijkswaterstaat (RWS) en de binnenvaart bij de introductie van vernieuwende digitale technieken. Uitwisseling van informatie over reis en lading tussen wal en schip, gaat steeds vaker via elektronische weg. Naast de bestaande BICS Helpdesk, die door BTB in opdracht van RWS sinds 2020 wordt bemand, volgt binnenkort een Helpdesk voor het platform EuRIS, waarin Europa breed logistieke informatie wordt aangeboden. Schippers en andere logistieke stakeholders kunnen de EuRIS Helpdesk bellen als zij vragen hebben of problemen in het gebruik ervaren.

Jouw uitdaging
De EuRIS website is volledig nieuw en je krijgt de kans om met ons de Helpdesk te helpen opzetten en onderhouden. Dat betekent dat je met ons tijdens kantooruren als eerste aanspreekpunt voor Nederlandse gebruikers zult optreden. Deze zogenaamde ‘eerstelijns’ rol bestaat uit het kunnen beantwoorden van eenvoudige technische en functionele vragen, bijvoorbeeld over de registratieprocedure. Vragen worden ook vastgelegd in een call registratiesysteem. Verder onderhoudt je contact met de tweedelijns-ondersteuning voor meer complexe vragen. Om te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt, maakt een training onderdeel uit van je inwerkperiode. Ook zul je op de BICS Helpdesk worden ingezet.

Jouw profiel
We zoeken iemand op MBO-niveau met kennis van automatisering en digitale tools. Affiniteit met de binnenvaart en logistiek is een absolute pré, misschien liggen daar je wortels zelfs wel! Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent service gericht; mensen helpen is je op het lijf geschreven. Daarnaast spreek en schrijf je goed Nederlands en is kennis van Engels (en idealiter ook Duits) noodzakelijk. Tenslotte ben je in staat om zowel zelfstandig als ook in teamverband te werken.

Wie wordt je werkgever?
Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) is hét onafhankelijke kennis- en ontwikkelcentrum op het gebied van ICT rondom binnenvaart, vaarwegen en logistiek. Daarbij gaat het naast ICT ook over telematica, automatisering, mobiele communicatie en datagebruik. Voor en door binnenvaartondernemers, partners in de logistieke keten en andere bij de binnenvaart betrokkenen, zoals brancheorganisaties, overheden, haven- en vaarwegbeheerders. Wij maken verder onderdeel uit van een samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart en het Expertise & Innovatie Centrum Binnenvaart. De standplaats is nu nog Rotterdam maar eind 2022 gaan wij een kantoor delen met Koninklijke Binnenvaart Nederland in Zwijndrecht.

Wat bieden wij
Een leuke dynamische fulltime werkomgeving waarin je als starter of iemand met één of twee jaar werkervaring, je verder kunt ontwikkelen in het raakvlak tussen binnenvaart en overheid. De arbeidsvoorwaarden zijn passend bij wat er vandaag de dag wordt geboden. Samen kijken we graag naar jouw verdere behoeften en kansen, ook in relatie tot de ontwikkeling van onze organisatie.

Contact
Voor vragen kun je contact opnemen met Henk van Laar, 0654640752
Of stuur je CV naar: annekevanrijswijk@binnenvaart.org