Containerplanner

Containerplanner


ContainerPlanner container stuwprogramma

Ontwikkeld door Autena Marine, Nijmegen

Vanuit de praktijk ontwikkeld container stuwprogramma, waarmee de bemanning eenvoudig met de muis een stuwplan kan maken. Naast handmatig aanmaken van een laadlijst is het ook mogelijk om een elektronische laadlijst in te lezen, die volgens een standaard elektronisch bericht per e-mail wordt aangeleverd door de containeroperator.

Met een muisklik wordt een container op de gewenste positie in de plattegrond geplaatst.
Het programma biedt op ieder moment een goed overzicht, door zelf te kiezen kleuren en omschrijvingen voor de laad- en losterminals.
Van elke in de plattegrond getoonde container is af te lezen om welk type het gaat, of deze gevaarlijk stoffen bevat, wat dan het te voeren aantal blauwe kegels is. En naar keuze het gewicht, de laad- of losterminal of het containernummer.
Na elke aanpassing in de plattegrond wordt het totale aantal te voeren blauwe kegels herberekend en de stabiliteit weergegeven.

Vanuit ContainerPlanner kan na belading een melding via BICS (Binnenvaart Informatie en Communicatie Systeem) aan het de vaarwegbeheerder worden gedaan. Het programma is tweetalig,  waarbij men tijdens het gebruik kan wisselen van de Nederlandse naar Duitse taal en terug. (Bron: Autena Marine).