ERInet

ERInet


ERInet vervangen door BICS5

ERInet bestaat niet meer. Het is vervangen door BICS versie 5, dat geheel gebaseerd is op Internettechniek. BICS werkt nu met een standaard internetbrowser (InternetExplorer, FireFox, Safari etc).

BICS versie 5 is te downloaden (geen verspreiding via CD’s) en wordt voortdurend online onderhouden. Je gebruikt dus altijd de meest recente versie. BICS versie 5 is instelbaar voor eenvoudige en complexe reizen en ladingsoorten. Het is geschikt voor Windows, Linux en (later) ook Mac PC’s. Daarmee vervalt de noodzaak voor de aparte internetversie van BICS, ERInet.

Voorloper van het nieuwe BICS

Goede verbindingERInet was de 1e Internetversie van het (klassieke) BICS en vooral geschikt voor enkelvoudige ladingsoorten. De ervaringen met ERInet hebben bijgedragen aan de ontwikkeling een compleet nieuwe versie van BICS, die ook via een browser bediend wordt. Gebruikers van ERInet zullen BICS versie 5 ervaren als een verbeterde versie van ERInet.

Veel gebruikers waren tevreden met ERInet en vragen zich af waarom het eigenlijk vervangen moest worden. Het is voor RWS onwenselijk om twee softwareprogramma’s voor elektronische melden te onderhouden. Met BICS versie 5 is onderhoud en verspreiding van de software eenvoudiger en goedkoper geworden. Het op Internettechniek gebaseerde nieuwe BICS kan hetzelfde en meer als ERInet en heeft ERInet simpelweg overbodig gemaakt. Als “Internet” -tijdelijk- niet beschikbaar is, kun je met BICS5 toch alvast je BICS-melding klaarzetten. Dat was met ERInet niet mogelijk.