Gebruik aan boord

Gebruik aan boord


ICT – zakelijk, bedrijfsmatig, maatschappelijk

Mobiele Internetcommunicatie en ICT-toepassingen zijn voor binnenvaartondernemingen noodzakelijk om concurrerend te opereren. Binnenvaart is trendsetter op het gebied van mobiel werken!

‘Verhalen in de Stuurhut’ (Dalem 2002) van Piet Nefkens maakt voor buitenstaanders duidelijk waarom mobiele ICT belangrijk is voor ondernemers in de binnenvaart. Nuttige achtergrond-informatie voor beslissers, beleidsambtenaren of andere geïnteresseerden.

Telematica in schipperstaal

In gewone (schippers-) taal vertelt Piet Nefkens wat telematica betekent in het leven van varende ondernemers en hun gezinnen. Zakelijk en maatschappelijk. Het ambulante bestaan maakt schippers tot early adopters van nieuwe communicatietechnieken. De allereerste peperdure autotelefoons werden eind vorige eeuw al op grote schaal in de binnenvaart gebruikt, toen het nog de exclusieve speeltjes waren voor de top van het bedrijfsleven. Schippers werkten reeds mobiel, lang voordat de uitdrukking gemeengoed werd.

Varenden die benieuwd zijn naar het nut van computers aan boord, zullen in ‘Verhalen in de Stuurhut’ niet alleen veel herkenbare situaties aantreffen, maar ook ideeën opdoen over het belang van telematica voor het eigen bedrijf.
De verhalenbundel (22 pagina’s)  kan hier gedownload worden:
pdf_small Verhalen in de Stuurhut   (3,5 Mb)

Een Top 10 van ICT behoeften in de binnenvaart blijft actueel.