Pilot App ‘BulkMelden’ succesvol beëindigd

Pilot App ‘BulkMelden’ succesvol beëindigd


BulkMelden
Smartphone-gebruikers op drogeladingschepen hebben met succes de app BulkMelden getest, een app voor elektronisch melden. De app BulkMelden is alleen geschikt voor Android toestellen. Voorjaar 2015 wordt de definitieve versie van de app uitgebracht. Deze versie krijgt dan de naam ReisMelden. De App ReisMelden zal ook geschikt zijn voor iOS-toestellen. Wie de app wil uitproberen, adviseren wij om te wachten op de release vanReisMelden.

Makkelijk melden

Eenvoudig elektronisch melden via een app! Deze wens kwam op Telematicadagen naar voren, zodra het gemak van apps op smartphones duidelijk werd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met die gedachte in het achterhoofd heeft Connekt een app ontwikkeld voor enkelvoudige schepen die droge bulklading vervoeren. In dat geval worden weinig gegevens ingevoerd. De vaste gegevens van schip en ondernemer worden door de app ‘onthouden’. De app produceert een geldige E-melding, die door Rijkswaterstaat ontvangen wordt, net als een E-melding met BICS. Een kopie van de melding gaat automatisch naar het CBS. Gebruikers van de app Bulkmelden mogen dan ook de verplichte maandelijkse rapportage (op papier) aan het CBS achterwege laten, voor de duur van de test.

Samengevat

  • De pilot met een app voor elektronische melden is succesvol beëindigd.
  • Binnenkort komt de app ReisMelden beschikbaar, geschikt voor Android-toestellen en iOS apparatuur.
  • De app ReisMelden is geschikt voor enkelvoudige schepen – geen samenstellen of (duw-) combinaties- die bulklading vervoeren
  • de app stuurt een volwaardige elektronische melding.