Sluisplanning Terneuzen – Geef je aankomsttijd op!

SluisplanningHet wordt druk in Terneuzen zodra de nieuwe sluis gebouwd wordt (2018 – 2022). Om de drukte op te vangen en wachttijden te voorkomen is er een planningstool voorhanden.

Daartoe wordt het bestaande planningstool voor de zeevaart uitgebreid voor de binnenvaart. Schepen kunnen vooraf aanmelden en direct vernemen hoe laat en in welke kolk ze geschut worden. Hoe eerder je meldt, des te beter je ingepland kunt worden. Het komt er bijna op neer dat je je eigen schutting plant.

Moet je meedoen?

Nee, je kiest zelf of je meedoet. Schepen kunnen zich nog altijd per marifoon aanmelden bij de sluis. In dat geval wordt je ingedeeld op de eerst mogelijke vrije positie. Als je je hebt aangemeld via sluisplanning.rws.nl heb je vooraf zekerheid van je schutting en kun je daar met de verdere vaarplanning rekening mee houden.

Hoe werkt het?

vlagSchippers melden hun verwachte aankomsttijd (ETA) via BICS, een website of via de telefoon: maximaal 24 uur tevoren tot uiterlijk 3 uur voor aankomsttijd. Ondertussen is op sluisplanning.rws.nl de voorlopige en uiteindelijke planning inzichtelijk.
De verlangde aankomsttijd (RTA) is 3 uur tevoren definitief, de invaartijd van het schip ligt dan vast.

Meer details: klik hier

Vragen? stuur een mailtje naar plantoolterneuzen@rws.nl