Sluisplanning online tussen Antwerpen en Rotterdam

Sluisplanning online tussen Antwerpen en Rotterdam

Derde praktijkproef LIVRA van start

Geregistreerde schippers hebben nu online inzage in de sluisplanning tussen Antwerpen en Rotterdam tijdens de derde praktijkproef (“Samenhang”) van LIVRA, die begin april van start is gegaan.
Deze planninginformatie is beschikbaar voor de Volkerak, Kreekrak, Krammer en Hansweert.
De sluisplanningen worden automatisch gegenereerd op basis van actuele status van het schutproces uit IVS90, reisinformatie van schepen uit IVS90 of BICS. En op basis van positie informatie en Europanummer (ENI-Nummer) uit AIS en/of uit het MIS Cobiva systeem.

LIVRA bepaalt op basis van de beschikbare informatie een route en de aankomsttijden bij de sluizen op de route. Alle schepen waarvan bovengenoemde informatie bekend is en die via AIS, MIS Cobiva of een voortgangsmelding in IVS90 gesignaleerd zijn in het aandachtsgebied van LIVRA (Rotterdam-Antwerpen) worden meegenomen in de planning van de sluizen.

De automatisch gegenereerde planning is voorlopig, want zolang de schipper zich niet gemeld heeft bij de sluis en van de sluismeester een toerbeurt heeft gekregen, kunnen er geen definitieve planningen gemaakt worden. Het maken van de definitieve kolkindeling blijft ook tijdens deze praktijkproef de bevoegdheid van de sluismeester.
Logistieke keten Informatie Vaarwegen Rotterdam-Antwerpen (LIVRA) is een initiatief van Rijkswaterstaat in samenwerking met MIS-Cobiva. Je kunt meedoen aan de proef door je te registreren op: http://www.rws-livra.org/

Meer over LIVRA op deze website: klik hier

Alles over de derde praktijkproef “Samenhang” in de 4e LIVRA Nieuwsbrief:
LIVRA nieuwsbrief nr 4