Proef sluisplanning Krammersluizen

Proef sluisplanning Krammersluizen

SluisplanningNa de succesvolle proef in september 2013  blijft Sluisplanning.nl op de Krammersluizen voorlopig actief. Tijdens de langdurige stremming van één van de sluiskolken in september, was de vraag actueel: omvaren of wachten?
Sluisplanning.nl geeft inzicht in de wachtrij zodat je kunt besluiten al dan niet (rustig en zuinig) door te varen. De verwachting is dat je met meer schutinformatie je reis efficiënter kunt plannen.

Alle beroepsvaart kan meedoen. Vooraf registeren is noodzakelijk. Na registratie en controle krijgt je toegang tot sluisplanning.nl. Deze controle op de invoer vindt nog handmatig plaats; binnen een dag krijg je toegang. Als je nog een LIVRA inlogcode hebt, dan is opnieuw registeren niet nodig. Met de LIVRA inlog-gegevens heb je toegang tot sluisplanning.nl. De website is alleen beschikbaar voor de (geregistreerde) binnenvaart en dus niet openbaar.

Nadat je ingelogd bent, zie je de verwachte invaartijd, wachtrij en voorlopige schutindelingen. De verwachte indelingen en toekomstige invaartijden van schuttingen zijn in deze proef gebaseerd op informatie uit BICS, IVS90 en AIS.  Het is een proef een dus kunnen  afwijkingen  voorkomen.

Sluisplanning.nl maakt deel uit van het project Duurzaam Stremmen en is tot stand gekomen door samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Koninklijke Schuttevaer.