Nieuwsflits oktober: Nieuwe BICS-versie 5.5 beschikbaar

Nieuwsflits oktober: Nieuwe BICS-versie 5.5 beschikbaar

Nieuwe BICS-versie 5.5 beschikbaar – BICS weer geschikt voor het laatste MacOS

Per 27 okt 2020 is een nieuwe versie BICS v5.5 gepubliceerd en beschikbaar gesteld (zie Downloaden van BICS). Bestaande gebruikers worden in de BICS applicatie automatisch geattendeerd op de nieuwe update en kunnen deze vervolgens vanuit BICS installeren (zie Gebruik van BICS => Installeren van BICS Update).

De nieuwe update van BICS v5.5 bevat diverse verbeteringen en aanpassingen o.a. naar aanleiding van de geplande overgang naar de nieuwe Rijkswaterstaat berichtendienst en wensen afkomstig van gebruikers.

Belangrijk is dat indien u een bestaande BICS-installatie update, dat de bestaande instellingen gewoon worden overgenomen, inclusief uw Berichtendienst instellingen. Bestaande gebruikers ontvangen bericht wanneer ze kunnen migreren.

Bent u een nieuwe gebruiker dan dient u eerst een account aan te vragen via de BICS-website en tijdens de installatie voor de e-mail optie te kiezen, tenzij anders aangegeven bij het terugkoppelen van uw accountgegevens.

De belangrijkste verbeteringen zijn:

  • Versie geschikt voor Mac-OS Catalina (Apple):deze BICS-versie is geschikt gemaakt voor de nieuwe Apple Catalina versie, zodat Apple-gebruikers met deze versie van het Operating systeem BICS (weer) kunnen gebruiken.
  • Seinbepaling inclusief een verklarende reden:na het bepalen van de seinvoering via BICS kunt u in het analysescherm nu ook de reden voor de bepaalde seinvoering terugvinden.
  • Container informatiecontrole: Er is een extra controle in BICS toegevoegd, die de opgegeven container informatie controleert op inconsistentie. Normaliter is het containernummer uniek, zodoende kan een container met hetzelfde nummer niet op verschillende plekken worden gestuwd of een verschillend type hebben. Wel kunnen meerdere goederen in dezelfde container worden opgegeven.
  • Invullen actuele diepgang: Het invullen van de actuele diepgang is verplicht en wordt nu bij het aanmaken van een nieuwe reis niet meer met een default ingevuld. Velden blijft leeg en moet expliciet worden ingevuld.
  • .
  • Voorbereid op aansluiting op de nieuwe Rijkswaterstaat berichtendienst:Rijkswaterstaat gaat eind 2020 overstappen naar een nieuwe Berichtendienst. Om te kunnen communiceren met de nieuwe berichtendienst is wel deze nieuwe BICS v5.5. vereist. Vooralsnog (zolang u nog geen andere instructies heeft gekregen) dient u tijdens de installatie altijd voor de E-mail (berichtendienst) optie te kiezen.

Voor vragen over de nieuwe BICS kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met de BICS Helpdesk, de Handleidingen en/of de pagina “Tips en veel gestelde vragen” raadplegen.

Tenslotte wensen wij u veel gebruikersplezier toe met de verbeteringen in de nieuwe versie van BICS.