Nieuwsflits november 2022: Uitnodiging jubileum editie Telematicadag op 30 december as.

Nieuwsflits november 2022: Uitnodiging jubileum editie Telematicadag op 30 december as.

Jubileum editie Telematicadag op 30 december 2022

Locatie: KSCC te Nijmegen
Tijd: vanaf 09:30 uur inloop, start programma om 10:00 uur.
Bekijk het dagprogramma

Op  vrijdag 30 december aanstaande wordt in Nijmegen op het KSCC in de Waalhaven voor de 25e keer de jaarlijkse Telematicadag georganiseerd.
Dit jubileum staat in het teken van de grote ‘digitale’ stappen die in de binnenvaart zijn gezet.

Er is in 25 jaar heel veel veranderd aan boord en op de vaarwegen; elektronische kaarten zijn een niet meer weg te denken onderdeel van iedere moderne stuurhut, ook de invoering van AIS wordt als een nuttige digitaal instrument ervaren en veel schepen melden hun reis- en ladinggegevens met behulp van BICS. Dit alles overigens in de context van zeer goede en inmiddels betaalbare mobiele dataverbindingen.
Maar daarbij blijft het echter niet, ook de introductie van meer intelligentie bij de besturing van schepen klopt zo langzaam op de deur van onze vloot. En ook de verdere integratie van vervoer over water in de logistieke keten vormt een belangrijke uitdaging voor de toekomst.

De organisatie, onder leiding van Bureau Telematica Binnenvaart, heeft een aantrekkelijk programma in elkaar gezet dat is gericht op de binnenvaartondernemer aan de wal en in de stuurhut. Ook beleidsmakers en andere stakeholders zijn traditioneel aanwezig op dit toonaangevende evenement. Tijdens de dag zullen deelnemers met elkaar een antwoord zoeken op de vraag hoe de digitale toekomst van de binnenvaart eruit moeten komen te zien.

Ook wordt de Telematica Award uitgereikt aan een persoon die een meer dan gemiddelde bijdrage heeft geleverd aan de toepassing van telematica in de binnenvaart en op de vaarwegen.

De vrijwilligers van het KSCC voorzien ons gedurende de dag weer van een drankje en een hapje en niet te vergeten de inmiddels bekende lunch.

Tot ziens op 30 december a.s. bij het KSCC
Waalhaven 1K, 6541 AG Nijmegen (navigatie: Havenweg)
Routebeschrijving