Nieuwsflits november 2021: Save-the-date: 25e edtie Telematicadag op 30 december

Nieuwsflits november 2021: Save-the-date: 25e edtie Telematicadag op 30 december

Digitale techniek verandert de binnenvaart,
maar eindpunt is nog niet in zicht!

Op 30 december organiseert Bureau Telematica Binnenvaart traditiegetrouw de Telematicadag op het KSCC in de Waalhaven van Nijmegen. Dit jaar voor de 25e keer en dat vraagt om een speciale editie! Deze dag zal dan ook in het teken staan van de grote ‘digitale’ stappen die de binnenvaart de afgelopen tijd heeft gezet.

In 25 jaar tijd is veel veranderd, zowel aan boord als op de vaarwegen. Zo zijn elektronische kaarten inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van iedere moderne stuurhut. Ook de invoering van AIS wordt inmiddels door veel schippers als een nuttige digitaal instrument ervaren. En steeds meer schepen melden hun reis- en ladinggegevens met behulp van BICS. Grote slagen zijn gemaakt, geholpen door zeer goede en betaalbare mobiele dataverbindingen.

Maar daarbij blijft het niet! Zo klopt de introductie van intelligente besturing van schepen steeds nadrukkelijker op de deur van onze vloot. Verdere integratie van vervoer over water in de logistieke keten vormt bovendien een belangrijke uitdaging voor de toekomst. Al met al genoeg reden om op 30 december zowel terug te kijken áls vooruit te blikken op ontwikkelingen binnen het domein van de digitalisering.


Telematica Award 2021

De organisatie, onder leiding van Bureau Telematica Binnenvaart, heeft een aantrekkelijk programma in elkaar gezet. Het programma richt zich daarbij zowel op binnenvaartondernemers aan de wal en in de stuurhut, als op beleidsmakers en andere stakeholders die traditioneel aanwezig zijn op dit toonaangevende evenement.

Tijdens de dag zullen deelnemers met elkaar een antwoord vinden op de vraag hoe de digitale toekomst van de binnenvaart eruit zal komen te zien. Ook wordt de Telematica Award uitgereikt aan iemand die een meer dan gemiddelde bijdrage heeft geleverd aan de toepassing van telematica in de binnenvaart en op de vaarwegen.


Registratie en praktische details

Locatie: KSCC, Waalhaven 1-K in Nijmegen
Inloop vanaf 9.30 uur
Start receptie om 16.30 uur

Deelname is kosteloos. Wel dient men te beschikken over een geldig vaccinatiebewijs in de vorm van een QR-code of een recente test en zich vooraf te registeren. Dat kan via onderstaande button.