Nieuwsflits januari 2020: Terugblik Telematicadag 2019

Nieuwsflits januari 2020: Terugblik Telematicadag 2019

Terugblik Telematicadag 2019

Op 28 december 2019 vond de Telematicadag plaats bij het KSCC in Nijmegen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. De bezoekers deden actief mee tijdens de presentaties met kritische vragen en opmerkingen.

Zoals gebruikelijk was er een plenair programma met informatie over diverse actuele onderwerpen. De presentaties kunt u terug vinden op de website van Bureau Telematica Binnenvaart

Telematicadag 2019Cas Willems krijgt 11e Binnenvaart Telematica Award

De Telematicadag is ook het moment voor de jaarlijkse Binnenvaart Telematica Award. Dit jaar voor de elfde keer.

Waar staat deze onderscheiding voor?
“De Binnenvaart Telematica Award onderstreept een meer dan bijzondere bijdrage die door een persoon of bedrijf is geleverd aan de ontwikkeling, het gebruik en de acceptatie van telematica in de binnenvaart. De ontvanger kan worden getypeerd als visionair, richtinggevend en innovatief.”

Hierbij de toelichting van voorzitter Annette Augustijn tijdens de Telematicadag:

“Deze Telematicadag gaat het over ‘River Information Services – waaronder BICS, Elektronisch melden, AIS, Comex, etc.’ Als je op zoek gaat naar iemand die aan de basis heeft gestaan van deze kerntechnologieën en daarnaast veel Europese voorstellen heeft geschreven dan kom je al gauw uit bij iemand die zich in de afgelopen 40 jaar zeer verdienstelijk heeft gemaakt bij Rijkswaterstaat voor dit onderwerp.

De jury van de elfde Telematica Award heeft deze keer de blik vooral gericht op de kerntechnologieën van RIS.

Met deze elfde Telematica Award onderscheiden we de man die onze hoofdprijs dit jaar meer dan waard is. Hij heeft een meer dan gemiddelde bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van telematica in de binnenvaart, het is Cas Willems.”

Namens het Bureau Telematica Binnenvaart van harte gefeliciteerd!

Uitreiking telematica-award 2019


BTB bedankt alle vrijwilligers van het KSCC

Tijdens deze terugblik mogen we zeker niet vergeten een woord van dank uit te spreken aan alle vrijwilligers van het KSCC. Zij hebben deze dag weer gezorgd voor een zeer hartelijke ontvangst van alle deelnemers, drank voor de dorstige kelen en een fantastische lunch zoals gebruikelijk met o.a. erwtensoep en broodjes kroket (dat blijft iedereen toch erg lekker vinden lijkt het).

Graag tot volgend jaar!