Nieuwsflits april 2024: Save the date: Telematicadag 9 november

Nieuwsflits april 2024: Save the date: Telematicadag 9 november

Save the date: Telematicadag 9 november

Locatie: KSCC te Nijmegen

Op Zaterdag 9 november wordt in Nijmegen op het KSCC in de Waalhaven voor de 27e keer de jaarlijkse Telematicadag georganiseerd. Het thema van dit jaar zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Er is in 27 jaar heel veel veranderd aan boord en op de vaarwegen; elektronische kaarten zijn een niet meer weg te denken onderdeel van iedere moderne stuurhut, ook de invoering van AIS wordt als een nuttig digitaal instrument ervaren en veel schepen melden hun reis- en ladinggegevens met behulp van BICS en/of andere meldapplicaties. Daarbij blijft het echter niet, ook de introductie van meer intelligentie bij de besturing van schepen klopt zo langzaam op de deur van onze vloot.

De organisatie, onder leiding van IN-CITE (o.a. voormalig Bureau Telematica Binnenvaart), is druk bezig met het maken van een aantrekkelijk programma. Tijdens deze dag zullen deelnemers met elkaar een antwoord zoeken op de vraag hoe de digitale toekomst van de binnenvaart eruit moeten komen te zien.

Ook wordt de Telematica Award uitgereikt aan een persoon die een meer dan gemiddelde bijdrage heeft geleverd aan de toepassing van telematica in de binnenvaart en op de vaarwegen.

Vergeet niet om zaterdag 9 november in de agenda te omcirkelen. Tot dan!