Nieuwsflits april 2019

Nieuwsflits april 2019

Enquête: Welke taal gebruiken voor radiocommunicatie op de Donau?

Graag uw aandacht en medewerking gevraagd voor een onderzoek door de Donau-commissie waarbij ze u vragen om deel te nemen aan een enquête inzake de taal die moet worden gebruikt voor radiocommunicatie op de Donau.

Om een representatief resultaat te laten zien is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk spelers in de binnenvaart deelnemen aan de enquête.

De link naar de vragenlijst is:
http://www.danubecommission.org/dc/de/die-donauschifffahrt/fragebogen-ueber-die-kommunikationssprache-n-auf-der-donau/

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!


Radiocommunicatie op Donau
Foto: Annemarie van Oers

 

Digitale ladingaangifte op de vaarwegen van het Seine- en Scheldebekken

Mededeling van de Franse delegatie

Sinds 1 januari 2019 moeten Franse en buitenlandse binnenvaartvervoerders die het netwerk bevaren dat door VNF wordt beheerd, verplicht hun lading aangeven door middel van de digitale tool VELI zodra hun reis begint of eindigt in het gebied van het Seine- en Scheldebekken. Dit is niet langer mogelijk door middel van een papieren aangifte.

Applicatie voor een onlineverklaring
De applicatie VELI (Voyage En Ligne) is in 2013 ontworpen om de formaliteiten te vergemakkelijken en wordt reeds gebruikt door meer dan de helft van de binnenvaartvervoerders die hun activiteit uitoefenen op het Franse binnenwaternet. De applicatie maakt het met name mogelijk om de verschillende aangiften online te doen. VELI is beschikbaar in vier talen (Frans, Duits, Nederlands en Engels), is toegankelijk vanaf een computer of tablet op de website van VNF of via een speciale website en is tevens beschikbaar op downloadplatforms voor mobiele telefoon.

Lees hier de gehele brief van de CCR