Nieuwsflits april 2019: Maritime Industry Special

Binnenvaartorganisaties gezamenlijk op Maritime Industry 2019

Maritme Industy LogoTijdens de beurs Maritime Industry 2019 bundelen Binnenvaart Netwerk Diensten (BND), Bureau Telematica Binnenvaart (BTB), Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB), Centraal Bureau Voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) wederom de krachten. Ze zullen daar gezamenlijk een binnenvaartstand bemannen, waar u voor al uw binnenvaartvragen op het gebied van digitalisering, voorlichting, logistiek, innovatie, verduurzaming en sociaaleconomische vraagstukken terecht kunt. Voor vragen over de diverse projecten van het EICB kunt u terecht bij een aparte desk in de stand.

U vindt de gezamenlijke binnenvaartorganisaties in stand met nummer G124. Dit is echter niet meer op dezelfde locatie als andere jaren. Dit jaar staat de binnenvaartstand midden op de beursvloer, in een eilandstand, met Koninklijke BLN-Schuttevaer en de LOVT, en vormen zo een binnenvaartcluster.

De beurs vindt plaats op 7, 8 en 9 mei van 13 uur tot 21 uur in de Evenementenhal in Gorinchem.

Toegang tot de beurs is gratis. U dient zich wel even te registreren. Dat kan via www.maritime-industry.nl met nummer 71954020. U ontvangt dan de toegangskaarten in uw mailbox.

Graag tot daar!

tickets bestellen


Uitnodiging: Binnenvaart in de Digitale Revolutie

Op donderdag 9 mei van 10:00 tot 13:00 uur organiseert Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) samen met het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) de bijeenkomst ‘Binnenvaart in de Digitale Revolutie’.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Toegang is gratis. Aanmelden kan via de link onderaan dit bericht.

Digitale Revolutie

 

Kennisprogramma
Naast deze bijeenkomst worden voorafgaand aan de beurs nog drie bijeenkomsten georganiseerd die voor u interessant kunnen zijn:

NRMM Stage V – Overzicht voor Ondernemers
Dinsdag 7 mei – 10:00 uur tot 13:00 uur – Restaurant 1

Steeds meer binnenvaartondernemers krijgen te maken met de emissierichtlijn Non Road Mobile Machinery (NRMM) Stage V. Sinds begin dit jaar is deze opvolger van CCR2 van kracht bij de inbouw van lage vermogens. Komend jaar is hij tevens van toepassing op de grotere motoren. Maar wat betekent dit voor u? Wat zijn de voordelen van een NRMM Stage V-motor? Vanaf wanneer zijn NRMM Stage V-motoren daadwerkelijk leverbaar? Antwoorden op deze vragen en meer kunt u verwachten tijdens deze bijeenkomst.

Deze sessie wordt ook live gestreamd. Kijk daarvoor tijdens het live op de website www.eicb.nl

Actualiteiten in de Binnenvaart
Dinsdag 7 mei – 11:30 uur tot 13:00 uur – Vergaderzaal 4

U kunt aanschuiven bij twee van onderstaande onderwerpen:

 • Arbeidsmarkt – door Marion van de Runstraat & Ynke Ooykaas
 • Onzakelijkheid leningen – door Christiaan Klaverdijk
 • Vergroening & financiering – door Wim Onderdelinden & Remco Meijnders
 • Pensioenactualiteiten – door Stefan Lans
 • Staking onderneming – door Leen van Waardenberg
 • (Levens)testamenten – door Julie Bierenga
 • AVG update – door Frits Bienfait
 • Assurantiën – door TVM/EOC

Varen op batterijen: stand van zaken
Woensdag 8 mei – 10:00 uur tot 13:00 uur – Vergaderzaal 1

Deze bijeenkomst zal in het teken staan van de stand van zaken rondom het varen op batterijen. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

 • Introductie: over nut en noodzaak van varen op batterijen
 • De eerste ervaringen met batterijvaren
 • Het Mobile Energy Containers (MEC)-concept voor binnenvaart
 • Stimuleringskansen voor emissieloos varen

Kennistheater op de beursvloer
Dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei – 14:00 uur tot 20:00 uur

In een speciaal ingericht Kennistheater op de beursvloer kunt u vrijblijvend en laagdrempelig presentaties bijwonen over diverse actuele onderwerpen. Bekijk het programma per dag op de website van de beurs of klik op onderstaande link.