Instructies testen app BulkMelden

Instructies testen app BulkMelden


BulkMeldenDeze informatie is bedoeld voor testers van de app BulkMelden, die zich bij BTB hebben aangemeld. We stellen het bijzonder op prijs dat je mee wilt doen.
Voordat je aan de slag kunt, moeten er een paar dingen gebeuren.

  1. Account aanvragen: je vraagt een zogeheten “BICS account” aan op Knop BICSsitewww.bics.nl. Selecteer op het webformulier de knop ‘Bulk Melden App’ en vul verder alle gegevens in. Daarmee word je geregistreerd als een gebruiker die geldige meldingen mag versturen. Gebruik je al BICS, dan moet je toch een extra BICS account aanvragen voor de app BulkMelden. Kies bij de “besturingssysteem”: Android (Bulk Melden).
  2. Je ontvangt binnen een paar dagen van de BICS-Helpdesk (Enovation) een EDI-account (= BICS-postbusnummer). Dit heb je nodig om de app te activeren. Je voert het EDI-account in, als de app hier om vraagt.
  3. Download met je smartphone de app op Google Play en volg de instructies in de app om deze gebruiksklaar te maken. Na installatie op de smartphone kan de app direct gebruikt worden voor het opvragen van vaarweginformatie, Scheepvaartberichten (NtS), waterhoogte etc.

Problemen? Stuur een mailtje naar stringer@connekt.nl
Je bent nu klaar om te testen.

Testen: alleen echte reizen

De reizen die je opgeeft met BulkMelden moeten echt zijn! Alleen reizen die het schip werkelijk gaat maken mogen via de app aan Rijkswaterstaat gemeld worden. Wat je met de app verstuurt, komt immers direct in de operationele systemen van Rijkswaterstaat. Dus de informatie moet wel kloppen!

Doel van de test: nagaan of het naar verwachting werkt. Kun je er goed reizen mee melden? Blijf je de app gebruiken? Suggesties voor verbetering? Ben je tevreden over de info die je terugkrijgt?

Ervaringen delen via email-forum

Op de besloten emaildiscussielijst BTB Testlijst wisselen testschepen ervaringen uit met de makers van de app en met Connekt, BTB en RWS. Door deel te nemen aan de test stem je er mee in om niks openbaar te maken zonder overleg met BTB.

BTB verzorgt jouw inschrijving op het (besloten) emaildiscussieforum, BTB Testlijst. Op het forum kun je vragen stellen en ervaringen melden. Een berichtje dat je stuurt naar btb-testlijst@webmail.binnenvaart.org wordt automatisch door alle testschepen en door het testteam ontvangen.

Wie kan meedoen?

  • Je kunt meedoen met een enkelvoudig schip dat bulklading vervoert – geen samenstellen of (duw-) combinaties.
  • Je moet beschikken over een Android toestel.
  • Bereid zijn om ongeveer 4 maanden te testen

Veel succes met testen!

Ondersteuning bij problemen

Stuur bij vragen of problemen een mailtje naar BTB Testlijst. De ontwikkelaars van de app lezen mee en geven hier rechtstreeks antwoord.
Bekende problemen: bij bepaalde oudere telefoons die nog met Android versie 2.3 werken, laat de App niet de ‘Points of Interest’ (POI’s)  zien. Dit is een bekende bug. Naar verwachting betreft dit niet veel toestellen, omdat oudere versies niet veel meer gebruikt worden.