Bridgescout – brughoogtedetectie

Bridgescout – brughoogtedetectie


Bridgescout03Bridgescout® is een geavanceerd brughoogtedetectiesysteem. De meting wordt verricht door een nauwkeurig scansysteem. Om te bepalen of een schip onder een object door kan, wordt door middel van afstand- en hoekmetingen de doorvaarhoogte van het gemeten object berekend. Wanneer Bridgescout® onvoldoende doorvaarhoogte detecteert, wordt er een alarm gegenereerd; de schipper wordt geïnstrueerd het stuurhuis te laten zakken. Ook wordt de afstand tot het gemeten object doorgegeven aan het paneel in het stuurhuis.

Bridgescout® is ontwikkeld door Bridgescout BV –  www.bridgescout.eu   (+31 (0)416-369496)

Anticiperen

Jaarlijks varen tienduizenden schepen over de binnenwateren, waarbij deze alleen al in Europa duizenden bruggen moeten passeren. Iedere brug heeft zijn eigen doorvaarhoogte. De meeste binnenvaartschepen zijn voorzien van een in hoogte verstelbaar stuurhuis om te kunnen anticiperen op de doorvaarhoogte. Echter heeft de schipper nooit de volledige zekerheid dat het stuurhuis voldoende is gezakt. Een te hoog stuurhuis resulteert dan ook ieder jaar weer in tientallen aanvaringen, met miljoenen euro’s schade aan zowel schip, brug als vracht tot gevolg. Naast de materiële schade hebben zowel personeel als omstanders kans op letsel en ontstaan er mogelijk verkeersopstoppingen.
Daarom heeft Bridgescout BV Bridgescout® ontwikkeld. Door het gebruik van Bridgescout® wordt de schipper gealarmeerd zodat er geanticipeerd kan worden op de situatie.