app ReisMelden laat nog even op zich wachten

app ReisMelden laat nog even op zich wachten

app ReisMeldenRijkswaterstaat is nog niet klaar met testen. Zodra de ‘ketentesten’ bij RWS klaar zijn, wordt de app ReisMelden voor elektronische melden in de Apple Store (iOS-versie) en Google Play (Android-versie) gezet. Via een extra BTB-Nieuwsflits laten we je weten wanneer de app gedownload kan worden. In een ketentest wordt nagegaan of de elektronische melding ongeschonden door alle schakels van de (informatie) keten heen komt. De app ReisMelden maakt elektronische melden wel heel erg makkelijk: “melden met je duim”.

E-melden via smartphone of tablet

De vraag naar eenvoudig elektronisch melden via een smartphone kwam op eerdere Telematicadagen naar voren. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met die gedachte in het achterhoofd heeft Connekt de app ReisMelden ontwikkeld. Na uitvoerige tests, afgelopen jaar op 20 schepen, wordt ReisMelden gelanceerd. De app is geschikt voor enkelvoudige schepen die bulklading vervoeren. In dat geval worden weinig gegevens ingevoerd. De vaste gegevens van schip en ondernemer worden door de app ‘onthouden’. De app produceert geldige E-meldingen, die door Rijkswaterstaat ontvangen worden, net als E-meldingen met BICS. Een kopie van de E-melding gaat automatisch naar het CBS. Gebruikers van de app ReisMelden zijn dan ook vrijgesteld van de verplichte maandelijkse rapportage op papier aan het CBS.

Samengevat

De app ReisMelden is gratis. Verstuurt een volwaardige elektronische melding. Geschikt voor enkelvoudige schepen die bulklading vervoeren. Niet geschikt voor samenstellen of (duw-) combinaties. Je moet een Android- of een iOS-toestel hebben. Dus een smartphone of tablet. Je kunt straks e-melden met de app in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België.

Uitgebreide informatie over de app ReisMelden in River of Information #4